Volné ubytování
Hospoda Továrna
Posedět a najíst se při výletech regionem je od léta 2024 možné v restauračním zařízení umístěném ve zrevitalizovaném areálu někdejší vírské továrny Rotter. Dnešní Továrna Vír totiž zahrnuje taktéž Hospodu a Kantýnu.
Sezonní Hospoda situovaná do atraktivně obnovených prostorů bývalé kotelny je v provozu od dubna do října a v létě je možné využít i restaurační zahrádku na továrním dvoře, odkud je vidět na vyhlídku na impozantní skále Klubačice tyčící se nad areálem. Poloha u silnice vedoucí přes přehradní hráz a v těsné blízkosti ferrat zařízení dodává nádech „zájezdního hostince“, kde se pocestný občerství, případně i vyspí a zase pokračuje dál.
Využívaný koncept rychlého občerstvení se pojí se snahou poskytnout jídlo a pití desítkám turistů a cyklistů, kteří Vírem v letě často jenom projíždějí. V nabídce jsou tak speciality z vlastní udírny a další pochutiny nejen k pivu. Na Hospodu navazují větší společenské, konferenční a ubytovací prostory, které se dají využít také pro celoroční konání společenských či firemních akcí.
Kantýna je otevřená sedm dnů v týdnu po celý rok, její otevírací doba se doplňuje s restaurací v nedalekém Forest Resortu tak, aby se návštěvníci Víru měli možnost najíst a napít celodenně. V nabídce je smažený sýr, několik druhů pizzy, továrenská klobáska, speciality z udírny i jedlé suvenýry vlastní produkce a na akce se nabízí možnost si objednat pokrmy podle přání a připravované pod dozorem zkušených kuchařů z Forest Resortu. Každopádně si pochutnají jak ti, kteří jen projíždějí či procházejí kolem, tak lidé, již do Továrny Vír míří cíleně.