Volné ubytování
Pikárecké preclíčky
Ručně vyráběné perníkové preclíčky jako lahůdka určená milovníkům netradičních chutí vznikají v obci Pikárec a připravuje je Lucie Krejčová. Preclíčky z perníkového těsta připraveného podle osvědčených receptur i díky svému originálnímu tvaru a složení získaly prestižní certifikát Regionální potravina Kraje Vysočina.
Preclíčky o rozměru asi 6 x 4 centimetru se vykrajují z poctivého perníkového těsta a jejich nezaměnitelná chuť spočívá i v tom, že se před upečením posypou třtinovým cukrem, což jim následně dodá lehce karamelizovanou příchuť a křupavý povrch. Kombinace tradičního perníku a třtinového cukru tvoří zajímavý chuťový zážitek, který ocení každý gurmán toužící po autentickém sladkém pokušení s nádechem nostalgie. Spojení tradice, kvalitních surovin, jedinečného receptu a pečlivé ruční výroby preclíčkům zajistilo stálé místo mezi specialitami Vysočiny.
Cukrářství Lucie Krejčové se zaměřuje na výrobu různých druhů perníků, nejenom pro běžnou konzumaci, ale i pro zvláštní příležitosti. Nabízí jak klasické preclíčky, tak i zdobené medové perníky, které se vyrábí na zakázku, třeba jako neotřelé dárky k významným životním událostem. Sortiment nabízených výrobků zahrnuje taktéž plněné, slepované a malované perníčky, takže si každý ze zákazníků může vybrat podle své chuti či konkrétní příležitosti.
Pikárecké perníkové preclíčky se prodávají buď po jednotlivých kusech, anebo v dárkovém balení. Zájemci si mohou tuto sladkou pochoutku z regionu zakoupit například v turistických informačních centrech ve Žďáře nad Sázavou a Novém Městě na Moravě nebo v prodejně Zámku Žďár nad Sázavou.